dilluns, 22 de març del 2010

Caminant per sobre el meridià 8º: el Klimahaus de Bremerhaven

La setmana passada va ser l'última setmana que varem fer classes teòriques però el blog continua tot i aquests dies que he estat sense renovar perquè estava molt enfeinada. A una de les classes teòriques amb en Miquel Duran vam parlar sobre museus científics.


Doncs bé, us vull presentar un nou concepte de museu. Es troba a la ciutat de Bremerhaven, al nord Alemanya, i es diu Klimahaus. El fil conductor d'aquest museu és fer un recorregut sobre el meridià de 8º que passa per la mateia ciutat. En el museu, aquest recorregut es veu reflectit en diferents sales ambientades segons el país on et trobes. Definim ambientades: la decoració és un paissatge típic del país (si estem a Suïssa ens trobarem en una sala amb un prat verd amb floretes i vaques, si estem a l'Antàrtida ens trobarem una sala amb un glaçó immens i així per a cada país del recorregut).



Sala del Níger Sala de Samoa Sala del Camerun


A part de la decoració, també han ambientat les sales tèrmicament segons el país on som: si passem pel desert farà molta calor, i si passem per la selva tropical farà molta humitat. A cada sala hi ha uns cartells il·luminats on explica una mica el folklore de cada país.


Un cop s'ha acabat el recorregut pel llarg del meridià, que sol durar entre 3 i 3hores i mitja, hi ha una altra exposició sobre els elements foc, terra, aigua i aire. Cada element ocupa un pis, i el que comunica aquests quatre pisos és una estructura de DNA simbolitzant que gràcies a aquests elements hi ha vida.


A continuació us deixo amb el link del Klimahaus, on us recomano moltíssim que l'obriu i mireu el vídeo que hi ha al centre de la pantalla de la pàgina principal per fer-vos una idea de com és el museu.
Espero que, com jo, algun cop tingueu l'oportunitat de visitar-lo!






2 comentaris:

  1. Museu molt interessant!, quan vagi a Bremen l'aniré a veure

    Ricard

    ResponElimina
  2. Espero tenir la orportunitat, i que tu hem facis de guia... jeje

    ResponElimina